1/06/2006

7006, ps1 и кафявата лъжица

Ето, 2005-та свърши с поредица от никак-не-изхакани неща, основно напрежение и един горе-долу нервен срив, след което се заредиха Коледа която направихме интересна (не видях семейството си тази година, но по свой избор) и Нова Година, която прекарахме в далечното от шума на големия град Българене, между Ловеч и Троян. Илиян, комуто срещнах там, е от хората които не се занимавам да проумявам (или вече съм проумял, или не ме интересува).

6-ти януари е първия ден в който успявам да.. поема въздух? Днес забелязвам че ходейки из Лозенец, човек има избор - дали да гледа в краката си, за да не нагази в някоя локва, или да вдигне очи нагоре и да забележи как снежните дървета обгръщат улицата и всичко е толкова нетипично красиво, та чак изглежда закономерно да го изтървеш, просто средата наоколо някак не го.. предполага.

Нищо. Вечерта преминава по домашному, т.е. чистене, съседката ни отдолу - на гости за половин час, леща и Плейстейшън. Последния път, когато съм сядал да играя на конзола и това се е случвало у дома беше преди сигурно 15-на години, когато вкъщи имаше сега култовото Atari 2600 с две 'касетки' - River Raid и Vanguard. Сега сядам зад PS1 и решавам да играя Final Fantasy Tactics, от самото начало. Чувството е .. ретро. Мисля че я има за GBA, макар не същата, та вероятно ще си я потърся.

Конзолата е на един познат. Докато я разопаковам, от раницата му, която стои вкъщи от доста време, изпадат кафява, почти черна лъжица, увита в найлонче, пакетче на което пише "лимонена киселина" и няколко употребени игли, едната от които надяната на употребена пластмасова спринцовка. За миг настава неловък момент. След което решаваме, че е по-добре да не връщаме и тях с раницата. Все пак.. неловък момент.

Тъкмо време да влезе уикенда.